Arquitecta (1982). Doctora arquitecta (1992). Des de 1999, professora titular del Departament de Teoria i Història de l’Arquitectura i Tècniques de Comunicación. (THATC-UPC-ETSAB). Fins el 2016, 3 sexennis. Acreditació catedràtica ANECA (2018). Investigadora principal projectes HAR2014-54794-P: “Topología del espacio urbano: reconocimiento, análisis y cartografía de espacios frágiles en la ciudad contemporània”. (MINECO, 2015-2018); i HAR2009- 11392: “Topología del espacio urbano contemporáneo: revisión crítica de los instrumentos teóricos y de intervención de la arquitectura” (MICINN, 2010-2013).
Expertesa: cultura i ciutat; antropologia de la ciutat; literatura, art i ciutat; relació entre les arts; arts plàstiques i espai urbà; perspectives de gènere. Membre de l’Institut Interuniversitari d’Investigació d’estudis de Dones i Gènere. Membre fundador del Centre d’Estudis Filosòfics Eugenio Trías (UPF). Membre del comitè científic del Congrés Internacional “Cultura y Ciudad” (Universitat de Granada). Membre de la “Comisión evaluadora de la actividad docente. Acreditació programa ACADEMIA. Comisión C-13” (ANECA-MCIU).
Internacionalització: coordinadora ERASMUS ETSAB-Università degli Studi di Palermo. Estades a La Villete, París. Universidad de Nariño, San Juan de Pasto, Colòmbia; Politecnico di Torino; Escuela de Arquitectura, Salvador de Bahía, Brasil; Universidad de Santo Tomás, Bucaramanga, Colòmbia, Universidade Lusíada, Lisboa, Universidade do Porto.
Professora lectora Serra Hunter (THATC- UPC-ETSAV).
Expertesa: teoria, història i pràctica arquitectura i urbanisme comunitari. Recerca-acció participada i aprenentatge- servei. Autonomia de l’usuari i espai públic.
Internacionalització: Disseny i coordinación Participatory Strategic Plan projecte europeu Vilawatt-Urban Innovative Actions-UE (2016-2018). Estrategias de diseño participativo, UTEM Santiago de Chile (2019). Professora Illinois Architecture Study Abroad Program (2018-2020). Obra guardonada per First Prize by Bauwelt (2017), Zumtobel (2017) and European Prize for Urban Public Space.
Llicenciada en Geografia i Història (UB, 1987) i Doctora per la UPC (2018). Tècnic Superior de Recerca i coordinadora científica Càtedra Gaudí (ETSAB- UPC). Professora associada (THATC, 2014-2019).
Investigadora del projecte: “Topología del espacio urbano: reconocimiento, análisis y cartografía de espacios frágiles en la ciudad contemporánea”.
Expertesa: història de l’art i l’arquitectura; imaginaris urbans i mitjans de masses; turisme i ciutat. Coordinadora cicle “Variacions sobre la Ciutat”. CaixaFòrum. Barcelona-Madrid-Saragossa (2019).
Arquitecte i professor titular (THATC-UPC-ETSAB). Director Departament THATC.
Investigador del projecte: “Topología del espacio urbano: reconocimiento, análisis y cartografía de espacios frágiles en la ciudad contemporánea”. Comissari del Pavelló Català de la Biennal de Venècia (2019).
Expertesa: comissariat i museografia; arquitectura i arqueologia; mites del Pròxim Orient antic; mites de fundación de ciutats. Internacionalització: Membre de l’Institut del Pròxim Orient Antic (IPOA-UB) i de l’American School of Oriental Research (ASOR, Chicago). Membre de la missió arqueològica internacional a Erbil (Iraq) de l’École Pratique des Hautes Études. Université Paris IV, París.
Llicenciada en Psicologia per la UB (1988). Doctora en Administración i Direcció d’Empreses (UPC, 2002). Professora Titular del Dep. d’Organització d’Empreses de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació (UPC). Responsable Grup de Recerca GIOPACT-Grup Igualtat d’Oportunitats per l’Arquitectura, la Ciència i la Tecnologia.
Investigadora en projectes: H2020-741128: “Gender Equality in Engineering through communication and commitment (GEECCO)”. 2017-2021; i “Topología del espacio urbano: reconocimiento, análisis y cartografía de espacios frágiles en la ciudad contemporánea”.
Expertesa: gestió de recursos humans; competències directives; igualtat d’oportunitats de gènere a les organitzacions.
Fotògraf. Catedràtic Facultat de Belles Arts Departament de Disseny i Imatge (UB). 2 sexennis d’investigació.
Exposicions: El Besòs. De Montcada i Reixac al mar. Un levantamiento fotográfico. COAC-Centre d’Art Can Sisteré, 2018; Manolo Laguillo. Fotografías 1997-2017. Imatges de ciutats (Belfort, Lleida, Barcelona, Madrid, Berlín, Takayama, Osaka, Lleó i Ciutat de Mèxic). Barcelona: Galeria Juan Naranjo, 2018; La fotografía ‘creativa’ en Cataluña (1973-1982). La Virreina, Barcelona, 2018; Proyectos 1983-2020. Manolo Laguillo. La Virreina, Barcelona, 2020-2021.
Expertesa: Fotografia urbana. Projecte: 2018- 2019: Levantamiento fotográfico del Estrecho de Gibraltar. Instituto de Estudios Ceutíes.
Arquitecta. Professora UIC-ESARQ. Membre grup de recerca ACC-Arquitectura, Ciutat i Cultura. Presidenta de la Demarcación de Barcelona del COAC.
Col·laboradora en el projecte “Topología del espacio urbano: reconocimiento, análisis y cartografía de espacios frágiles en la ciudad contemporánea”.
Expertesa: habitatge i cooperació; rehabilitació i sostenibilitat; participació ciutadana; habitatge social; accessibilitat per a persones amb discapacitat. Projectes: Pla d’accessibilitat universal de Barcelona (2016-2026); Projecte Comerç Amic sense barreres arquitectòniques, CASBA Barcelona (2012–2019). Diagnosi constructiva i estructural dels habitatges de Can Peguera. Barcelona (2017-2018).
Professor associat de la Universitat Politècnica de Catalunya. Doctor en Teoria i Història de l’Arquitectura. Arquitecte (UPC, 2008). Màster en Estudis Comparatius de literatura, art i pensament. Facultat d’Humanitats (2009, UPF). Màster en Història i Teoria de l’Arquitectura (UPC, 2012). Beca FPU-UPC, 2010. Membre del grup de recerca ACC-Arquitectura, Ciutat i Cultura.
Col·laborador en el projecte “Topología del espacio urbano: reconocimiento, análisis y cartografía de espacios frágiles en la ciudad contemporánea”.
Expertesa: Patrimoni i memòria històrica.
Arquitecte, antropòleg i editor. Professor associat de la Universitat Politècnica de Catalunya i professor col·laborador de la UOC i UNIBA. Director d’Hospitecnia i revista Diagonal.
Membre grup de recerca ACC-Arquitectura, Ciutat i Cultura. Col·laborador en el projecte “Topología del espacio urbano: reconocimiento, análisis y cartografía de espacios frágiles en la ciudad contemporánea”.
Arquitecta (UPC, 2013) i Grau en Filosofia (UB, 2016). Beca “La Caixa” de postgrau a EEUU (2015). Master of Science in Critical, Curatorial and Conceptual Practices in Architecture. GSAPP Columbia University. New York (2016- 2018).
Membre grup de recerca ACC-Arquitectura, Ciutat i Cultura. Col·laboradora en el projecte “Topología del espacio urbano: reconocimiento, análisis y cartografía de espacios frágiles en la ciudad contemporánea”.
Expertesa: exposicions; moviments socials a l’espai urbà.
Doctor arquitecte i professor titular (THATC-UPC-ETSAB).
Director de l’Observatori d’Espais Escènics-Observatori Internacional de Teatres en Risc: Professor del Màster Universitari en Estudis Teatrals. Internacionalització: membre de la OISTAT (Organització Internacional d’Escenògrafs, Tècnics i Arquitectes de Teatre) i de l’equip Projecte Europeu “A canon. Theatre Technical History”.
Expertesa: teoria de l’arquitectura i l’arquitectura teatral.
Arquitecta tècnica, historiadora de l’art i Doctora en Arquitectura. Professora titular (THATC-UPC- EPSEB).
Investigadora en els projectes: “Turismo y performatividad de la identidad local: Nación y región desde una perspectiva postcolonial y de género”(HAR2017-83005-R) i “La revolución del entorno cotidiano obrero y popular, vivienda y espacio urbano en el distrito de Nou Barris de Barcelona, 1950 a 1975”.
Expertesa: història de l’arquitectura i la construcción a Catalunya (s. XIX i XX); arquitectura de l’habitatge, interiors domèstics.
Catedràtic (UPC-ETSAV-ETSAB) del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori (DUOT).
Investigador dels projectes “La revolución del entorno cotidiano obrero y popular, vivienda y espacio urbano en el distrito de Nou Barris de Barcelona, 1950 a 1975” (HAR2017-82965-R) i “Proyecto de fortalecimiento de la comunidad refugiada en el asentamiento informal situado en el exterior del Centro de Detención de Moria, mejora y adecuación de las infraestructuras”. Centre de Cooperació per al Desenvolupament (UPC).
Expertesa: història urbana; història obrera de la Barcelona d’entreguerres.
Professora agregada del Dep. Representació Arquitectònica (UPC-ETSAV-ETSAB).
Projecte competitiu: “Caracterización de la morfología urbana mediterránea; repercusión de las irregularidades y excepciones de la trama en la eficiencia energética de la arquitectura. (MOET)”. Estudis sobre la implicació de les terrasses de bar en la ciutat compacta i les seves repercussions en les condicions ambientals de l’espai públic.
Expertesa: relació entre clima, medi ambient i forma urbana des de la perspectiva del ciutadà.
Doctora arquitecta i professora titular del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori (UPC). Cap de secció (DOUT-ETSAV). Professora i coordinadora PFC Màster habilitant.
Fins el 2018, membre del GRU-Grup de Recerca en Urbanisme.
Expertesa: Urbanisme i planificació urbana.
Internacionalització: Membre Comité científic Seminari Internacional d’Investigació en urbanisme; Congrés ISUF-H Barcelona-2020.
Doctora arquitecta. Professora UIC-ESARQ.
Internacionalització: habitatge i autoconstrucció. Comissària Triàlegs Ciutat i Memòria. El Born CCM. Barcelona (2018). Directora programa municipal Paradigma Mur. Berlín–Barcelona 2019-2021. Assessora dels l’Ajuntament de Barcelona i de l’Ajuntament de Sant Cugat en qüestions d’intervencions urbanes de memòria.
Expertesa: cultura i memòria urbana; espai públic, dinàmiques de migració i integració en països en desenvolupament, urbanisme informal, estratègies del place-making.
Professor associat del departament de projectes arquitectònics (UPC) .
Expertesa: comissariat i exposicions.
Doctor arquitecte (Teoria i Història de l’Arquitectura), per la Universitat Politècnica de Catalunya. Investigador col·laborador de l’Observatori d’Espais Escènics. Editor i investigador del projecte de crítica d’arquitectura en línia: DDDarq.cat
Redactor del projecte d’enciclopèdia PRAEC (Institut del Teatre – Diputació de Barcelona). Redactor en cap de la revista-llibre d’espectacles i dansa LiquidDocs. Col·laborador en diversos mitjans i publicacions de crítica d’arquitectura, periodisme cultural i arts escèniques.
Experiència: Col·laboració en estudis com entitats públiques d’arquitectura i urbanisme. Participació en el workshop i concurs internacional de la “Biennale di Architettura di Venezia”. Compromesa amb diversos projectes de construcció social i sostenible, i voluntària activista d’associacions estudiantils i feministes.
Estudis de Grau en Arquitectura (UPC, 2014).
Estudiant de la doble titulació de Máster en Intervenció Sostenible en el Medi Construït + Máster Habilitant MArq a la ETSAV. Estudiant del Grau d’Antropologia Social i Cultural i curs d’extensió universitària en “Antropologia de l’Arquitectura, la vida social en el entorno construïdo” a la UB (2020).