Entidades

colaboradoras

El projecte estableix una xarxa de relacions amb professionals externes, institucions i entitats que de forma puntual actuen com a col·laboradores.

Arrels Fundació

Fundació privada que des del 1987 atén persones sense llar de la ciutat de Barcelona.

Ofereix allotjament, alimentació, atenció social i orientació cap a una situació més autònoma. Arrels també treballa en la sensibilització de la ciutadania respecte als problemes de la pobresa al nostre entorn, denuncia situacions injustes i aporta solucions a les administracions i a la societat civil.

Construint la Sala

Associació sense ànim de lucre formada per professionals de diversos àmbits que tenen un interès comú en el món de l’arquitectura i l’educació.

Organitzen anualment un taller d’arquitectura gratuït per a nens i nenes d’edats compreses entre 7 i 12 anys. Dirigit a 600 nens i nenes, on més de 200 arquitectes, artistes, educadors i d’altres professionals que de forma voluntària treballen perquè els nens i nenes construeixin la maqueta temàtica de cada any. Pretenen apropar l’arquitectura als infants d’una manera creativa i lúdica, donant-los eines per comportar-se com a futurs usuaris responsables del seu entorn. D’altra banda també creuen que el contacte directe amb els nens pot ser una gran font d’inspiració per a arquitectes o qualsevol persona creativa.
Página Web

Obra Social Santa Lluïsa de Marillac

Programa d’integració social de la Companyia de les Filles de la Caritat, adreçat a persones en situació d’exculsió social i sense llar.

L’activitat s’inicia als anys 80 al barri de la Barceloneta i la seva acció està centrada en l’acollida i l’acompanyament durant el procés de millora i promoció personal cap a l’autonomia i la realització dels mateixos projectes de vida.
Página Web

AFANOC

Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

L'Associació de Nens amb Càncer (AFANOC), formada per pares, mares, amics i familiars de nenes i nens afectats per aquesta malaltia, té com objectiu el buscar solucions al conjunt de trastorns que envolten al càncer infantil. La llarga durada i la duresa dels tractaments impliquen múltiples problemes a les famílies. Des del moment del diagnòstic s'obre un període d'incerteses i inquietuds que solament poden superar-se amb la solidaritat, la comprensió i el suport de tota la societat.
Pàgina Web

EAPP SESROVIRES 1

Mòdul d’infermeria del Centre Penitenciari Brians 1.

Departament sanitari del Centre Penitenciari Brians 1, una presó de la Generalitat de Catalunya situada en el municipi de Sant Esteve de Sesrovires (Barcelona). És la presó que concentra als presos preventius de l'àrea de Barcelona, després del tancament de la Model.

Mans a les mans

Fundació

LA FUNDACIÓ MANS A LES MANS és una fundació sense ànim de lucre que busca donar resposta a les necessitats d’infants i joves posant especial atenció en aquells i aquelles en situació de vulnerabilitat social. Som l’única fundació als barris de la Marina (Districte de Sants-Montjuïc) que s’orienta a donar oportunitats en matèria educativa i de formació als infants i joves per tal de garantir-los un futur millor. En aquests barris barcelonins, la taxa de l’alumnat que té estudis superiors és d’un 10,9% a la Marina del Prat Vermell – AEI Zona Franca i d’un 17,1% a la Marina de Port, segon dades del 2021; una diferència significativa respecte al 28,9% del districte i el 33,9% de la ciutat. Tot i que les xifres han anat augmentant lleugerament en els últims anys, segueixen sent menors a les de la ciutat de Barcelona. Per això, des de Mans a les Mans creiem que cal garantir l’educació i formació als infants i joves per apostar pel futur de moltes persones i la construcció d’una societat millor. Actualment hem aconseguit que, cada any, més de 250 infants i joves gaudeixin d’un espai de creixement, protecció, arrelament, trobada i referència.
Pàgina Web

Espai d'intercanvi d'experiències de l’Hospital Clínic

Juntament amb el Servei de Dispositiu Transversal d'Hospitalització a Domicili

En 2019 es va inaugurar l’Espai d’Intercanvi d’Experiències (EIE) de l’Hospital Clínic, un espai compartit i obert per reflexionar, repensar i co-crear solucions que augmentin el valor de l’atenció sanitària. Basat en el model de living lab, o banc de proves, l’EIE promou un mètode de recerca i innovació oberta amb la participació directa dels usuaris dels serveis. Com a espai col·laboratiu dins l’hospital, té l’objectiu de fomentar l’intercanvi entre totes les persones implicades en l’atenció sanitària: pacients, familiars, cuidadors, professionals de la salut, proveïdors i investigadors, per tal d’identificar necessitats no cobertes i co-crear solucions de millora aplicables al món real.
Pàgina web

MUHBA

Museu d’Història de Barcelona

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) té ja una llarga història: ideat al llarg del primer terç del segle XX i prefigurat al Pavelló de Barcelona de l’Exposició Internacional de 1929, finalment va ubicar la seva seu principal en 1943 a la Casa Padellàs i a la Plaça del Rei. La seva funció és la de conservar, estudiar, documentar, divulgar i exposar el patrimoni històric i la història de Barcelona des dels seus orígens fins als nostres dies. El MUHBA depèn de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i agrupa tot un conjunt de diversos espais patrimonials rellevants per a la història de la ciutat. Aquests espais estan connectats amb els continguts que exposen, fent dialogar la història i el patrimoni, i es troben distribuïts pels diferents barris i districtes d’ella.
Pàgina web

Serveis Residencials d'Estades Temporals i Respir

Els serveis de respir són aquells programes que ofereixen les diferents administracions i també les entitats del sector de les persones amb discapacitat per tal d'oferir a les persones cuidadores la possibilitat de desconnectar durant unes hores o uns dies de la intensa dedicació que suposa tenir cura d'una persona en edat infantil o adulta amb un grau elevat de discapacitat. Dins l'àmbit dels serveis de respir existeixen dos tipus de recursos: residencials i de lleure. Els recursos residencials són residències d'estada limitada, equipaments que tenen com a objectiu donar resposta a necessitats puntuals de famílies que tinguin algun membre amb discapacitat per tal de donar un temps de descans a tots els membres de la família, donar resposta a situacions urgents imprevistes, evitar situacions que puguin originar una separació prematura de la persona amb discapacitat de la seva família i garantir una atenció adequada a la persona amb discapacitat quan hagi d'estar temporalment separada de la seva família.
Pàgina web

SASSEP

Direcció de Serveis d’Atenció al Sensellarisme de l’Institut Municipal de Serveis Socials (Ajuntament de Barcelona)

És el servei social bàsic i específic per a l’atenció i la intervenció social a les persones, famílies i col·lectius que estan en situació de sensellarisme a l’espai públic i en assentaments o infrahabitatges amb dinàmica d’assentament. Intervé principalment on viuen les persones i per tant, gran part de la seva acció es desenvolupa en el medi obert i en els diferents espais on les persones pernocten i desenvolupen la seva activitat diària. El SASSEP és un servei del Departament de Serveis Socials d’Intervenció a l’Espai Públic de la Direcció de Serveis d’Atenció al Sensellarisme de l’Institut Municipal de Serveis Socials (Ajuntament de Barcelona).
Pàgina web