El projecte estableix una xarxa de relacions amb professionals externes, institucions i entitats que de forma puntual actuen com a col·laboradores. Amb totes elles, mostrades a continuació, compartim l’interès pel concepte de ciutat fràgil i mantenim el contacte a mode de suport tècnic, transferència de dades i facilitació de contactes. Amb les entitats i institucions ens uneix, especialment, el compromís en el retorn de la recerca a l’esfera social i ciutadana.

Arrels Fundació

Fundació privada que des del 1987 atén persones sense llar de la ciutat de Barcelona.

 

Ofereix allotjament, alimentació, atenció social i orientació cap a una situació més autònoma. Arrels també treballa en la sensibilització de la ciutadania respecte als problemes de la pobresa al nostre entorn, denuncia situacions injustes i aporta solucions a les administracions i a la societat civil.

Construint la Sala

Associació sense ànim de lucre formada per professionals de diversos àmbits que tenen un interès comú en el món de l’arquitectura i l’educació.

 
Organitzen anualment un taller d’arquitectura gratuït per a nens i nenes d’edats compreses entre 7 i 12 anys. Dirigit a 600 nens i nenes, on més de 200 arquitectes, artistes, educadors i d’altres professionals que de forma voluntària treballen perquè els nens i nenes construeixin la maqueta temàtica de cada any.

Pretenen apropar l’arquitectura als infants d’una manera creativa i lúdica, donant-los eines per comportar-se com a futurs usuaris responsables del seu entorn. D’altra banda també creuen que el contacte directe amb els nens pot ser una gran font d’inspiració per a arquitectes o qualsevol persona creativa.

 

Obra Social Santa Lluïsa de Marillac 

Programa d’integració social de la Companyia de les Filles de la Caritat, adreçat a persones en situació d’exculsió social i sense llar.

 

L’activitat s’inicia als anys 80 al barri de la Barceloneta i la seva acció està centrada en l’acollida i l’acompanyament durant el procés de millora i promoció personal cap a l’autonomia i la realització dels mateixos projectes de vida.