Barcelona Ciutat Fràgil

Projecte de recerca de la Universitat Politècnica de Catalunya / Convocatòria Pandèmies _ AGAUR 2020

Barcelona ciutat fràgil documenta la inauguració del mur memorial de la pandèmia a Igualada

Image
Image

Una de les branques de la recerca del projecte Barcelona ciutat fràgil investiga sobre les pràctiques de memòria, institucional i popular, que es desenvolupen al voltant de la pandèmia. Per entendre aquestes pràctiques a Barcelona no es poden deixar de tenir en compte mostres importants en altres indrets. Per aquesta raó, i tot i realitzar-se l'acte fora de Barcelona, investigadors del projecte Barcelona ciutat fràgil van considerar interessant poder documentar l'acte d'inauguració del mur memorial fet per Joan Fontcuberta i titulat "mirades des del confinament". Més enllà d'una simple inauguració, l'acte, organitzat per Òmnium Cultural, el Festival Cruïlla i l'Ajuntament d'Igualada, es va presentar com un "Homenatge nacional a les persones que lluiten contra la covid-19". La major part de l'acte, presentat per Mònica Terribes, va consistir en l'execució de peces musicals i en el parlament de dirigents socials i polítics, entre els quals es trobaven la presidenta del Parlament de Catalunya, el conseller d'Ensenyament del Govern de la Generalitat, l'alcalde d'Igualada, el president d'Òmnium i els responsables del festival Cruïlla i Òmnium Anoia. Es dona la circumstància que el president de l'organització promotora, Jordi Cuixart, és l'única persona no anònima que figura al mural de Fontcuberta, representat com un dels "herois de la pandèmia" (segons text publicitaris repartits per l'organització). A bon segur que els investigadors del nostre projecte tindran en compte aquest acte i les polítiques de memòria que porta associades quan abordin les pràctiques memorials entorn de la pandèmia a Barcelona i la seva àrea d'influència.

Image
Image
Fotos del projecte Barcelona ciutat fràgil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *